TOK GURU SEPATUTNYA ADA TIMBANG RASA/BELAS KASIHAN

Posted on 13 April 2011Menteri Besar Kelantan Tuan guru Nik Aziz Nik Mat dinasihatkan supaya pergi melihat sendiri gerai seorang penjaja yang di kenali dengan pangilan Pak soh yang di sita oleh pejabat Tanah dan Jajahan Kota Bharu di sebabkan berniaga diatas tanah kerajaan di depan balai bomba negeri Kelantan.Memandangkan lebih 15 tahun beliau berniaga di situ.
Kejadian tersebut terjadi akibat dari hasad dengki dari peniaga sekitar tersebut kerana di katakana gerai llain tidak mendapat sambutan sedangkan gerai paksoh pelanggan ramai jsejak mula dibuka sehingga gerainya ditutup pada waktu petang.
Mengikut pemilik gerai tersebut beliau pernah pergi mengadu kapada Tok Guru tetapi tok Guru suruh pembantunya memanggil pegawai yang menyitar pegawai tersebut untuk bertanyakan hal ini.Tetapi setelah di Tanya pegawai tersebut,,pegawai tersebut menyatakan sememangnya perlu disita kerana mendirikan gerai dalam tanah milik kerajaan.
Harapan Paksoh pergi jumpa Tok Guru, agar Tok guru membenarkan semula beliau berniaga kerana itu lah punca pendapatan mereka anak beranak.Lagi Tok Guru adalah seorang pemimpin Islam yang di segani dan juga seorang ulamak sebagai pewaris nabi.kata beliau.
Tok Guru haruslah mengunakan kuasanya sebagai Menteri besar untuk membantu kaum yang miskin bukan mendengar kata pegawainya yang dengkikan kami.

Inilah rumah putri Umno yang di lawati oleh MB

Advertisements
Posted in: Uncategorized