WAKIL PAS DI DUN GALAS TIDAK MESRA RAKYAT

Posted on 23 Oktober 2010GALAS-Pilihan raya kecil DUN Galas agak sukar bagi PAS untuk menewaskan UMNO di bawah pimpinan Tengku Razaliegh Hamzah, kerana pengaruh Tengku Razaliegh disana tidak berkurangan lebih-lebih lagi para pengundi yang terdiri dari orang-orang asli.
Bagi orang Asli hanya mereka hormati adalah Tengku Razaliegh, malah mereka menyatakan Ku Li adalah raja mereka sejak berpuluh-puluh tahu yang lalu.
Lagi pun calon yang mewakili PAS adalah calon yang pernah kalah samada di DUN mahu pun Perlimen.Lebih-lebih lagi Dr. Zukifli tidak begitu dikenali oleh penduduk di Galas.
Bagi penduduk Galas calon PAS itu adalah calon yang tidak mesra rakyat kerana mereka bukan anak tempatan.Tambahan pula calon PAS itu tidak pernah berjumpa dan bertegur sapa dengan pemimpin masyarakat di DUN Galas ini.Apa tah lagi untuk memasuki kedai-kedai kopi.
Penduduk galas menyatakan, mereka tidak mahu kapada pemimpin yang berprotokol tinggi kerena mereka susah untuk berjumpa untuk membincangkan sesuatu perkara nanti.

inilah calon PAS yang tidak mesra rakyat yang mana dikatakan oleh penduduk Galas

Advertisements
Posted in: Uncategorized