PAS KALAH DI BACHOK PILIHAN RAYA AKAN DATANG

Posted on 8 Mac 2010Bachok-Ahli Dewan Undangan Negeri PAS (DUN) Jelawat YB. Aziz kadir mungkin akan kalah pada pilihan raya akan datang disebabkan beliu tidak cakna dan tidak ambil peduli kapada rakyat.Ini jelas berbeza semasa sebelum jadi wakil rakyat dan setelah menjadi wakil rakyat.
Semasa beliu belum jadi wakil rakyat beliu sering berkunjung ke kampung-kampung malah beliu sanggup pergi ke rumah-rumah berceramah kononnya sanggup membantu siapa sahaja yang hidup dalam kedaifan kerana kawasan jelawat ini terdiri dari para petani yang miskin.
Tapi setelah menjadi wakil rakyat beliu dipanggil berucap atau musyuarat pun susah untuk hadir dan banyak alas an yang kononnya sibuk dengan tugas harian.
Timbalan Ketua cawangan PAS kampong Kolam berkata,Nampak pada pilihan raya akan datang kita tidak akan undi beliu lagi.Kalau pimpinan PAS negeri letak beliu lagi sebagai calon di DUN Jelawat kami semua akan mengundi UMNO.
Kerana kalau dilihat cara pentadbiran wakil rakyat PAS di DUN Jelawat sekarang ini tidak bercirikan Islam seperti yang dilaungkan oleh pucut pimpinan Negeri atau pusat.
Katanya lagi, kalau Tok Guru Nik Aziz nak menang lagi PAS di Dun Jelawat letaklah calon yang berwibawa dan cakna kapada rakyat

Advertisements
Tagged:
Posted in: Uncategorized